Instagram Zamanlama Aracı: Onlypult

Şüphesiz ki sosyal medya yöneticileri amacıyla Instagram’ın en can sıkıcı noktası, platformun halihazırda kendisine ait bir vakitlama ve bilgisayardan kullanma özelliğinin olmaması. Elbette ki bu husus ile alakalı boş durmayan çoğu firma bilgisayardan instagram kullanmak ve vakitlama yapabilmek amacıyla çoğu vasıta geliştirmiş halde fakat nerdeyse hepsinde ya program izni vermemiz yada lüzumsuz takipçiler ile uğraşmamız gerekiyor.

Bugün sizlere son 6 aydır kullanmaya başladığım ve gerektiğince iyi verim aldığım bir instagram vakitlama aracından, Onlypult‘dan detaylıca bahsederek bütün bu sorunlarınıza çözüm getirmek istiyorum. İddia ediyorum ki Instagram adına kullandığınız başka programları hepsini bir kıyıya bırakacak, bundan sonra Onlypult‘u tercih edeceksiniz!

 #  Peki Onlypult‘u bu kadar iddialı bir şekilde anlatmamı gerçekleştiren özellikleri neler?
Hiçbir program izni gerektirmiyor olması
Bilgisayardan Instagram’a fotoğraf yükleyebilme
Fotoğraflarınızı yayın tarihi ve saatini ayarlayabilme
İstatistik seksiyonü
Birden çok Instagram hesabını aynı panelde yönetebilme
Takım dostlarınızı ekleyebilme
Temiz bir tasarım
 #  Ücretli mi?
Evet, Onlypult aracı aylık 12 dolardan başlayan bir kullanım ücretine sahip fakat arayüzü ve fonksiyonları göz önünde bulundurulduğunda fiyatın gayet ideal bulunduğunu söyleyebilirim. 12 dolarlık pakette 3 değişik instagram hesabını tek bir panelde yönetme hakkına sahip oluyorsunuz. Daha çok hesap yönetmeyi planlayanlar amacıyla paketler ise şu şekilde:

Instagram vakitlama aracı Onlypult paket fiyatları

 #  Ücretsiz kullanmanın bir yolu var mı?
Onlypult, deneme yapabilmeniz amacıyla aracı bir haftalık bedava kullanma hakkını size sunuyor. Deneyip beğendikten sonra isterseniz satın alabilir, isterseniz değişik bir mail yine hesap açarak devam edebilirsiniz. Fakat her hafta bu prosedürü gerçekleştirme mecburiyetinde kalacak ve istatistik alanının faydalarından faydalanamayacaksınız.

 #  Kayıt olmak amacıyla Onlypult sitesine giriş yaptıktan sonra “Start a free 7 days trial” butonuna tıklayarak mail adresi ve şifre bilgilerinizi doldurmanız yeterli olacaktır.
Instagram vakitlama aracı Onlypult nasıl kullanılır?
 1-  Uygulamaya kayıt olduktan sonra karşınıza alttaki ekran gelecektir. Bu ekrandan solda tespit edilen “+ Instagram Profile” butonuna tıklayarak Instagram hesabınızı, Onlypult‘a ekleyin.
Instagram vakitlama aracı Onylpult'a yeni instagram hesabı mafsala

 2-  Bir ileri adımda alçakta da görebileceğiniz, Onlypult’u kullanmak amacıyla lüzumlu izinlerin verildiği bir ekran gelecektir.
Bilgisayardan instagram kullanma programsı Onlypult'a hesap mafsalak

 #  This account is not private: Hesabınız saklı olmadığını onaylamanız gerekiyor. Eğer hesabınızı rastgele bir sebepten ötürü saklı tutuyorsanız bu alternatifi işaretlemeyin.
 #  Email and phone number are linked to this account: Mail adresi ve telefon bilgilerinizin hesabınıza bağlı bulunduğunu kabul etmeniz gerekiyor.
 #  I have Access to the mail and phoe number that are linked to this account: Hesabınıza bağlı olan mail adresi ve telefon bilgilerine erişiminiz bulunduğunu onaylamanız gerekiyor.
 #  I have logged into this account lately: Hesabınıza kısa vakit ortamında giriş yaptığınızı onaylamanız gerekiyor. Eğer hesabınıza uzun vakitdir girmediyseniz, kayıt evveli bir kere girip çıkmanızda fayda var.
 #  This account has at least 5 posts: Eklemiş bulunduğunuz hesabın en az 5 fotoğrafı bulunduğunu onaylamanız gerekiyor. Fakat yeni hesap amacıyla de bu aracı kullanabileceğinizi unutmayın.
 #  Two-factor authentication is disabled: Onlypult aracını kullanabilmek amacıyla Instagram ayarlarınızdan, şayet daha evvelce yaptıysanız 2 faktörlü doğruluğunu sağlama sistemini dönem dışı bırakmanız gerekiyor.
Bütün seçenekleri yerine getirdikten sonra instagram profilinizin kullanıcı adı ve şifresini girerek “Add” butonuna basın.

 3-  “Add” butonuna bastıktan sonra karşınıza alçakta da görebileceğiniz “Hesap Doğrulama” aşaması gelecektir. Güvenliğinizi sağlamak amacıyla lüzumlu olan bu adımda “Confirm” butonuna basarak devam edin.
Bilgisayardan instagram kullanma ve vakitlama aracı Onylpult amacıyla hesap doğruluğunu sağlama

 4-  “Confirm” butonuna tıkladıktan sonra sistem sizi Instagram’a yönlendirecektir. Burada Instagram hesabınıza giriş yapın ve alttaki ekran karşınıza geldiği vakit “Bendim” butonuna tıklayarak doğruluğunu sağlama prosedürünü bitirin.
Onlypult - Instagram Zamanlama Aracı Kullanımı - Hesap Doğrulama

 5-  Doğrulama prosedürünü tamamladıktan sonra Onlypult sitesini yenileyerek hesabınızı yine ekleyin.
 6-  Ekleme prosedürünü tamamladıktan sonra karşınıza alttaki ekran gelecektir. Burada “Verify your e-mail” butonuna tıklayarak mailinize gelen linke tıklayın. Tebrikler!
Bilgisayardan Instagram'a Fotoğraf Yüklemek - Instagram Zamanlama Aracı - Onylpult

Onlypult özellikleri ve kullanımı
Onlypult hesabınızın ana sayfasında görebileceğiniz üzere vasıta bize 3 değişik ana özellik sunuyor.

 #  Posting: İçerikleriniz yayınlama, vakitlama ve son halleri ile alakalı işlemleri bu bölgeden yapabilirsiniz.
 #  Analytics: Instagram hesabınızın aldığı bütün iletişimleri ve kitlenizi bu bölgeden takip edebilirsiniz.
 #  Favorites: Bazı içeriklerinizin iletişimi, yorumları ve niteliği sizin amacıyla numune teşkil edebilir. Bu içeriklerinizi en çok tercih edilenlere ekleyerek bu bölgede gözünüzün önünde olmasını sağlayabilirsiniz.
Şimdi bu alanlara tek tek fonksiyonları ile beraber bakalım:

1. Posting
Onlypult: Instagram Gönderi Zamanlama Programı

 #  Add post: Tek bir fotoğraf yayınlayacağınız yada daha sonra yayınlamak amacıyla vakitlayacağınız hallerde bu seksiyonü kullanabilirsiniz.
 #  Add multiple posts: Birden çok fotoğrafı paylaşmak ya da vakitlamak amacıyla bu seksiyone tıklayabilirsiniz. Genellikle Instagram işletme hesabı sahipleri amacıyla günün her saati yine görsel yükleme ile uğraşmamak amacıyla bu seksiyon size gerektiğince vakit kazandıracaktır.
Örnek olması yönünden ben “Add multiple posts” seksiyonuna tıklayarak toplu görsel mafsala ve vakitlamanın nasıl yapıldığını göstereyim.

Onlypult: Instagram'a bilgisayardan toplu fotoğraf yüklemek

Karşınıza gelen ekrandan “Upload a file” butonuna tıklayarak görsellerinizi seçin. Hemen ardından görselleriniz altta belirecektir. Görselleriniz bu bölgede belirdikten sonra “Next step” butonuna tıklayarak devam edin.

Karşınıza alttaki görselde bulunduğu gibi görsellerinizin ve lüzumlu alanların bulunduğu bir ekran gelecektir. Şimdi bu ekranda numaralandırılan kısımlar ve fonksiyonların bir bakalım:

Onlypult: Instagram Toplu İçerik Zamanlama ve Yükleme Aracı

 1-  Add a general description: Eklediğiniz görsellerin bütününe aynı, genel bir metni yazmak istiyorsanız bu seksiyonü kullanabilirsiniz.
 2-  Add a general first comment: Yayınlayacağınız görsellerin açıklama alanı dışında yorum olarak genel bir ifade kullanmak istiyorsanız bu seksiyonü kullanabilirsiniz.
 3-  Açıklama: Görselinizin altında yayınlanacak açıklamayı bu kısma girebilirsiniz.
 4-  Emoji ve Hashtag: Görselinize mafsalak dilediğiniz emoji ve hashtagleri bu bölgeden rahatlıkla seçebilirsiniz. “#” sembolüne tıkladığınızda en tanınmış etiketler karşınıza çıkacaktır.
 5-  Publish date and time: Görselinizin yayınlanacağı gün ve saati buradan seçerek vakitlayabilirsiniz.
 6-  Delete after: Yayınlayacağınız görselin belli bir vakit sonra silinmesini istiyorsanız bu seksiyonü işaretleyerek kaç saat sonra silinmesi lüzumluliğini belirleyebilirsiniz. Reklam gönderileriniz amacıyla bu seksiyon gerektiğince işe yarayacaktır.
 7-  Save: Bütün işlemleriniz bittikten sonra içeriklerinizi bu düğmeye tıklayarak vakitlayabilir ya da yayınlayabilirsiniz.
Bütün işlemlerinizi tamamladıktan sonra vakitladığınız içerikler “Scheduled Posts” alanında görüntülenecektir. Yayınlanan görselleriniz ise “Instagram Posts” alanında listelenecektir.

Posting alanında tespit edilen bütün alanlar ve fonksiyonları de şu şekildedir:

 #  Scheduled Posts: Zamanlanan içerikleriniz bu bölgede yayınlanır. Dilerseniz üzerlerine tıklayarak yine düzenleme yapabilirsiniz.
 #  Instagram Posts: Hesabınızda yayına giren bütün içerikleriniz bu bölgede yayınlanır. Bu bölgeden gönderi beğenileri ve yorumlarını da takip edebilirsiniz.
 #  Calender: Zamanlama yaptığınız içeriklerin gün ve vakitlarını daha iyi takip etmek amacıyla bu takvim alanını kullanabilirsiniz.
 #  Planner: İçeriklerinizin en yüksek iletişim aldığı saatleri bu bölgede belirleyerek daha sonra yayınlayacağınız içerikler amacıyla bir düzenleme oluşturabilirsiniz.
2. Analytics
Onlypult araclığı ile yayınladığınız içeriklerin ne kadar iletişim aldığına ve iletişim gösteren bireylerin özelliklerine ulaşmak amacıyla bu seksiyonü kullanabilirsiniz. İçeriklerinizi yayınladıktan sonra aracın bilgileri toplayıp size bilgi sunması amacıyla “Start gathering statics” butonuna tıklamayı unutmayın.

Onylpult: Instagram Zamanlama Aracı ve Gönderi İstatistikleri

 #  Audience: Kitlenizin yaş ve cinsiyet bilgileri gibi özelliklerini öğrenmek amacıyla bu seksiyonü kullanabilirsiniz.
 #  Engagement: Yayınladığınız içeriklerin ve hesabınızın aldığım toplam iletişim oranlarını görmek amacıyla bu seksiyonü kullanabilirsiniz.
 #  Optimization: İçeriğinizi yayınlama saati ve doğru kitleniz amacıyla bu seksiyonü kullanabilirsiniz.
3. Favorites
Instagram’da yayınladığınız birtakım içerikler, başka içeriklerinize oranla daha çok iletişim alabilir. Bunun nedenleri arasında yayınlanma vakitı, görsel niteliği ve amaç kitlenizin ilgiini ne kadar çektiği gibi etkenler bulunur. Sizin amacıyla numune teşkil eden içeriklerinizi en çok tercih edilen olarak ekleyerek bu bölgede gözükmesini sağlayabilir, daha ileri çalışmalarınızda bu gönderi niteliğine ve vakitına ilgi ederek iletişimlerinizi artırabilirsiniz.

Genellikle Instagram’dan satış gerçekleştirme isteyen kullanıcılar, yüksek iletişim civarlarına sahip içerikleri takip etmek amacıyla bu seksiyonü tercih edebilir.

Umarım siz de en az benim kadar Onlypult aracından fayda sağlar, Instagram’daki işlerinizi büyük oranda kolaylaştırırsınız.

Yorumlar